Tien vragen aan Georgina

Deze week stellen we onze tien vragen aan Georgina van Georgina Lifestyle. Georgina heeft een lifestyle blog waar je artikelen kunt vinden over allerlei onderwerpen. Zo schreef ze onlangs een artikel over haar favoriete Netflix series, dat past natuurlijk prima in ons straatje. Ben je ook benieuwd naar haar favorieten op het gebied van films, lees dan lekker verder.

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Triple Frontier. Deze actiethriller met onder andere Ben Affleck als leider gaat over 5 ex-militairen die een plan hebben gemaakt om een Mexicaanse drugsbaron te beroven van 250 miljoen dollar. Het geld weegt ongeveer een ton en dat zorgt dan ook voor logistieke problemen.

Ik vond dat er weinig over de personages bekend was qua verleden en vriendschap met elkaar. Er zat weinig verdieping is. Ik vroeg mij af of de vrienden goede vrienden waren of dat het enkel om het geld ging. Het was ook wel bijzonder om te zien hoe die mannen met elkaar omgingen: dan hadden ze een heftige ruzie en vervolgens konden ze niet zonder elkaar. De film zakte op enig moment wat in, maar werd weer herpakt en spannender.

Goede acteurs, maar de film had weinig verdieping. Zo slecht was het ook weer niet, want het werd ook echt wel spannend, maar die spanning kwam naar mijn mening vrij laat in de film. Als er een vervolg zou komen, dan sla ik over.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

(psychologische) thriller/misdaad/drama. Ik vind het heerlijk als de spanning wordt opgebouwd door actie en gevaar.

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Bird Box. Bird Box gaat over een vreemde kracht en als er oogcontact wordt gemaakt, dan wordt er meteen zelfmoord gepleegd. Malorie, gespeeld door Sandra Bullock, komt erachter dat het te maken heeft met zicht cq. oogcontact. Zij probeert zichzelf en haar kinderen geblinddoekt in veiligheid te brengen. Geblinddoekt de wereld in. Sandra Bullock is één van mijn favoriete actrices. Ook in deze film was zij weer ontzettend goed. De meningen over deze film zijn verdeeld, maar dat is net als met alles een kwestie van smaak..

En een heel ander genre: Pride and Prejudice. Wat een heerlijke zwijmelfilm. Goed geacteerd door Colin Firth en Jennifer Ehle, mooie setting, mooie kostuums, romantisch en goede aantrekkingskracht.

Sorry, volgens mij is het de bedoeling van deze vraag om 1 film te benoemen.

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Denzel Washington. Ik hoef van tevoren niet te weten waar de film over gaat, alle films waar Denzel in speelt vind ik goed.

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Chips en tapas als ik thuis films kijk en voor in de bioscoop is dat zoute popcorn.

  1. Wat is je favoriete film quote?

Euhhh, die heb ik niet. Wat ik wel ken is: Hasta la vista, baby. Van The Terminator.

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nee. Ik kan me niet voor de geest halen welke film ik slecht vond, er zijn vast wel wat mindere films geweest, maar om nou weg te lopen, dat is ook zowat.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

I will always love you: The Bodyguard.

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Lastige vraag, want ik heb meerdere guilty pleasure films. Ik ga voor Bridget Jones’s Diary. Het is een geweldige romantische film waarbij het een keer niet gaat om een slanke dame, maar om een volslanke dame in een oma-onderbroek.

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Penoza.

Wil jij de vragen ook beantwoorden? Stuur een mailtje naar roxanne@filmgeek.nl en ik stuur je de vragen toe. 

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply