Recensie: Ant-Man and the Wasp

Marvel doet het dit jaar goed met Black Panther en Avengers: Infinity War. Nu 3 maanden verder komen ze met de volgende film uit het Marvel Cinematic Universe: Ant-Man and the Wasp. Maar kan deze film mee liften op het succes van de andere Marvel films? 

Trailer

Plot

In de nasleep van Captain America: Civil War worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader en probeert hij zijn privéleven in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man. Als hij wordt opgeroepen door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym moet hij weer in actie komen voor een belangrijke nieuwe missie. Hij moet opnieuw het Ant-Man pak aantrekken en samen met The Wasp leren vechten als een team om de wereld te redden van een bedreiging uit de Quantum Realm.

Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp is vergeleken met de andere films een vreemde eend in de bijt. Voor de grote veldslagen en intimiderende bad guys hoef je niet naar deze film te gaan. Het verhaal is een stuk rustiger en vooral ook kleinschaliger (En hier bedoelen we niet het formaat van de hoofdrolspeler). Hierdoor komt de film eigenlijk als vrij verfrissend over.

Gelukkig blijft Ant-Man and the Wasp wel bij het concept waarmee de eerste film slaagde. Door de vergroot en verklein mogelijkheden worden de actie-scenes erg creatief in beeld gebracht. Hierdoor is het zeer de moeite waard om te (blijven) kijken.

Conclusie

Na een paar zeer goede films lijkt Marvel niet wederom goud in handen te hebben. Hoewel Ant-Man and the Wasp goed in elkaar zit, en zeer vermakelijk is mist er toch iets. Natuurlijk het is een mooie Marvel film om te zien. Maar over de hele speelduur van de film is er vrij weinig Ant-Man. Het lijkt er soms zelfs op dat Ant-Man een bij-rol heeft.

Film informatie

Titel: Ant-Man and the Wasp
Regie: Peyton Reed
Cast:  Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer
Speelduur
: 118 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply