Recensie: Howards End

EYE Filmmuseum brengt een prachtig kostuumdrama, vijfentwintig jaar na de premiere in 1992,  terug in de filmtheaters. Howards Ens is een drama dat zich afspeelt aan de vooravond van WO I. In deze film schitteren Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thomson en Vanessa Redgrave. Het is de digitaal gerestaureerde versie die vanaf 8 juni 2017 te zien is. Een vertelling over families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed en klassentegenstellingen in het Eduardiaanse tijdperk.

Howards End

Een prachtig klassiek verhaal dat zich afspeelt in Engeland vlak voor WO I. Howards End is een landgoed dat een centrale rol speel in de levens van de hoofdpersonen. Een verhaal vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenverschillen. Emma Thompson speelt Margaret Schlegel. een prachtige rol over een vrouw uit de middenklasse. Maar wel een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt. Anthony Hopkins is Henry, een meer dan bemiddelde zakenman, die ‘terribly old fashioned’ is. Twee families wiens leven met elkaar verstrengeld raakt.

Conclusie

Een boeiende film, ondanks dat deze dateert van 1992. Ik had niet verwacht dat Emma Thompson, in haar rol van Margaret Schlegel, met kop en schouders uitsteekt boven Anthony Hopkins. Het is een romantische film, geen snelle plots, geen uptempo verfilming. Maar dat maakt dat je je helemaal kunt onderdompelen in de Engelse sfeer. Prachtige beelden en heerlijke sophisticated Engelse accenten. Het is ruim twee uur genieten met ‘Howards End’ Ben je een fan van films als A Room with a View en Remains of The Day, dan is deze film een aanrader.

Film informatie

Titel: Howards End
Regie:James Ivory
Cast: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thomson en Vanessa Redgrave
Speelduur
: 142 minuten
Releasejaar
: oorspronkelijke film 1992 – gerestaureerde 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

3 thoughts on “Recensie: Howards End

Leave a Reply