The Mummy

Tom Cruise speelt de hoofdrol in de spectaculaire nieuwe bioscoopfilm van de wereldwijde legende: The Mummy. Terwijl men dacht dat ze voorgoed begraven was, wordt een prehistorische prinses (Sofia Boutella) wakker in haar graftombe diep onder de woestijn. Haar leven was onterecht van haar afgepakt en met haar eeuwenlange opgekropte woede roept zij onvoorstelbare gruwelijkheden op.The Mummy brengt je met een verrassende intensiteit van de opwaaiende zandvlaktes van het Midden Oosten naar verborgen ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. Met een mix van spektakel en spanning leidt deze verbeeldingsrijke moderne uitvoering ons een nieuwe wereld vol goden en monsters binnen.

The Mummy

Een prehistorische prinses wordt wakker in haar graftome. Dat gebeurt niet zomaar. Het gebeurt terwijl Nick Morton en zijn maat op zoek zijn naar kunstschatten, die wellicht veel geld zullen opleveren. Dat ze belanden in een penibele situatie, lijkt wat voorspelbaar, maar levert wel een schitterende openingsscone op. Verrassend dat het verhaal slechts voor een klein deel in het Midden Oosten afspeelt. Al snel verplaatst het verhaal zich naar het moderne Londen. Fantastisch hoe oude kunstschatten en een rijke geschiedenis verbonden worden met onze tijd. En wat mij zeer verraste is dat Tom Cruise niet altijd de stoere, zelfverzekerde man is. In veel van zijn films is hij de held, zoals in de Mission Impossibe-reeks, waar hij altijd blaakt van zelfvertrouwen. Dat is in deze film wel anders. Tom Cruise moet dit keer ook zijn ‘zachtere kant’ laten zien.

 

Benieuwd naar deze film…

Ik was zeer nieuwsgierig naar deze film. Niet in de laatste plaats omdat Tom Cruise een van de hoofdrollen vertolkt. Ben ik een fan van Tom Cruise? Hmmm… misschien wel. Ik ben er nog niet helemaal uit, want niet alles wat hij maakt vind ik goed. Films waarin Tom Cruise speelt staan meestal wel garant voor een krachtig verhaal, veel actie scenes en prachtige beelden op het witte doek. Je duikt bijna letterlijk met hem die fantasiewereld in. Zeker als het, zoals deze film, een 3D-versie betreft. En naar ik me heb laten vertellen doet Tom Cruise zelf graag de stunts, hij werkt dus niet vaak met een stand-in.

Tom Cruise als Nick Morton, en de uitverkorene van de prehistorische prinses Ahmanet.  Of hij wil of niet, hij wordt steeds weer aangetrokken tot de duistere kant. Ik moest wel de eerste twintig minuten wennen aan zijn tegenspeelster, de blonde Jenny Halsey, gespeeld door Annabelle Wallis. Zeker een prachtige dame, maar ik dacht steeds ‘moet je je als zo’n bitch opstellen’. Ok, we geven het script de schuld. Want al snel word je gegrepen en word je meegesleurd in deze spectaculaire film. Al was die hoeveelheid spinnen en ratten (iekkkssss) voor mij iets teveel van het goede.

 

Conclusie

 

Een uptempo film met geweldige scenes. Sofia Boutella  als prinses Ahmanet blijft zelfs als Mummy een onwaarschijnlijke mooie dame, met ogen als magneten. En wat een heerlijke rol die Dr. Henry Jekyll. Niemand minder dan Russel Crowe neemt die voor zijn rekening. Wil je weten of Nick Morton het kwaad kan weerstaan? Of op zijn minst de aantrekkingskracht van de Egyptische prinses Ahmanet? Dan snel een ticket reserveren bij de dichtstbijzijnde bioscoop. Deze film is een AANRADER. We hebben bij Filmgeek niet meer dan 5 sterren. Ik vind ze meer dan verdiend.

Filminformatie

Titel: The Mummy
Regie:Alex Kurzman
CastTom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe en Annabelle Wallis.
Speelduur
: 110 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply