Recensie: Jason Bourne

Eerder schreven we al eerder over Jason Bourne. De eerste recensie was geschreven door Hannah, de tweede recensie die je nu leest is van Noah.

De Bourne-trilogie blies mede wegens het schokkerige camera-werk nieuw leven in het spionage-genre. Na bijna 10 jaar wordt er ook nieuw leven geblazen in Jason Bourne, of dat goed is? Dat lees je in mijn recensie.

 

Plot

Jason Bourne raakt verwikkeld in een kat-en-muis spel met de CIA als hij meer te weten komt over zijn verleden. Samen met hulp van binnenuit de CIA gaat hij op zoek naar wat hij nog niet weet.

Actie

De Jason Bourne films staan bekend om de geweldige actie-scènes die met het schokkerige camerawerk in beeld worden gebracht. Ook deze film liegt er niet anders om en doet je denken midden in de film te zitten. Het kan aan mij liggen, maar in deze film vond ik het heel moeilijk mijzelf te concentreren op de soms wel een kwartier durende actie-scènes omdat er alleen maar flarden van wat er gebeurde te zien was. Gelukkig was het niet zo dat ik echt gedeeltes erdoor miste. Het was gewoon hele goede actie om naar te kijken.

Verhaal

In tegenstelling tot de andere Bourne-films zit het verhaal helemaal niet zo ingewikkeld in elkaar en is het zeer makkelijk te volgen. Dat is best wel jammer want dat maakt het ook voorspelbaarder. Eigenlijk gaat de hele film over Jason Bourne die de CIA achter zich aanheeft, maar aan het einde van de film is hij wat betreft zijn zoektocht bijna geen snars verder gekomen. Toch is het heerlijk om hier naar te kijken. Zoals in de vorige films zie je welke stappen worden gezet en heeft Jason Bourne altijd de overhand. Wel opent het verhaal aan het einde van de film meer wegen voor een vervolg en is het duidelijk dat er in een vervolg veel meer aandacht aan het verhaal zal worden besteedt.

Jason Bourne

Het is een feit dat Matt Damon amper iets te zeggen heeft in deze film. Zijn personage is veranderd in iemand die alleen maar aan het overleven is met de gedachte vrijwillig zich bij Treadstone te hebben aangesloten. In de vorige films zat hij ook in de knoop met zichzelf maar op een hele andere manier. In deze film is hij eigenlijk vrijwel twee-dimensionaal en mist hij ondanks het feit naar zijn verleden te zoeken het charisma die hij ooit had. In de vorige films waren de dingen die hij deed magisch, de talen die hij sprak, het feit dat hij dingen deed die anderen niet kunnen. Maar hier spreekt dat allemaal voor zich. Jason Bourne maakt geen ontwikkeling door.

Conclusie

Deze film is ondanks dat het de Bourne-magie mist heerlijk om naar te kijken. Je verstand hoef je niet zo te gebruiken als bij de vorige films maar kun je gerust op 0 zetten en genieten van de vele actie-scènes en het kat-en-muis spel tussen Bourne en de CIA. De film zal zeker niet teleurstellen en geeft je zin in nog een vervolg. Zeker weten de beste actie-thriller van 2016.

Film informatie

Titel: Jason Bourne
Regie: Paul Greengrass
Cast: Matt Damon, Tommy Lee Jones
Speelduur: 126 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★★★☆

The following two tabs change content below.

Latest posts by Noah (see all)

Leave a Reply