Recensie: Mechanic: Resurrection

Jason Statham-films bevatten meestal weinig plot en veel actie. Zo ook Mechanic: Resurrection. Maar dat doet hij wel heel erg extreem…

Verhaal

Na de dood van zijn partner is Arthur Bishop (Jason Statham) gestopt als huurmoordenaar. Maar veel tijd om op een tropisch eiland te genieten van zijn nieuwe liefde krijgt hij niet: zijn meest geduchte vijand kidnapt zijn vriendin Gina (Jessica Alba) en dwingt hem zijn oude werk weer op te pakken. Drie onmogelijke moordaanslagen op drie continenten…, die eruit moeten zien als ongelukken. Alleen dan blijft Gina in leven. Bishop realiseert zich dat een braaf en eerlijk leven er voor hem gewoon niet in zit. Zijn vijanden bieden hem geen keus…

Verstand op nul

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Ik kan het niet. Ik kan mijn verstand niet op nul zetten en naar een film kijken waarbij het plot zo verschrikkelijk nergens op slaat dat zelfs The Legend of Tarzan nog geloofwaardiger is, wat heel wat zegt. De actie is goed. Dat is zeker. Maar ik voel me gewoon als iemand die wordt voorgelezen uit Bob de Bouwer. Als ik naar deze film kijk voel ik mezelf als publiek niet serieus genomen. Alsof de regisseur de film maakt zonder ook maar een script te hebben geschreven. En dan is het steeds achteraf even uitleggen hoe al die toevalligheden in elkaar konden passen. Maar als je jezelf als film dan ook nog bloedserieus neemt is er echt iets heel erg mis!

Actie

Nu ik mijn punt heb gemaakt ga ik toch maar op zoek naar wat pluspunten waarbij ik natuurlijk weer op de actie uitkom. Bepaalde scènes doen denken aan een ‘mature’ versie van Home-Alone met alle valstrikken erop en eraan, en bepaalde actiescènes lijken alsof je midden in een spel van Call Of Duty bent beland. En dat is zeker positief want dat maakt de compleet ongeloofwaardige film toch ietsjes realistischer.

Onafhankelijk

Persoonlijk vond ik het eerste deel van The Mechanic echt heel tof om te zien. En dat kwam puur omdat er naast alle actiefilms een degelijk verhaal inzat. Het was niet origineel, maar het was een tof verhaal om te zien. Dat maakte van The Mechanic een ruim voldoende actie-thriller.  Maar dit tweede deel lijkt in het niets op The Mechanic. Het enige wat overeenkomt is de naam van het hoofdpersonage en voor de rest had deze film makkelijk een andere naam kunnen hebben. Het is een hele onafhankelijke film.

Conclusie

Deze film moet het doen met zijn actie maar heeft niks te maken met het voorgaande deel. Ben jij iemand die je hoofd helemaal leeg kunt maken en alles voor zoete koek kunt slikken? Deze film is speciaal gemaakt voor jou en ik hoop zeker dat je ervan kunt genieten. Maar ondanks het nog niet eerder genoemde mooie lichaam van Jessica Alba is deze film echt garbage.

Film informatie

Titel: Mechanic: Resurrection
Regie: Dennis Gansel
Cast: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones
Speelduur: 109 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★☆☆☆

The following two tabs change content below.

Latest posts by Noah (see all)

Leave a Reply