Recensie: Knives Out

Rian Johnson (love him, or hate him) komt met een film waarin een sterrencast in een cluedo- achtig huis een moord moet oplossen.


Plot

Naar aanleiding van de mysterieuze dood van steenrijke Harlan Thrombey word privé detective Blanc ingeschakeld om de moord op te lossen. Hij krijgt daarbij hulp van Thrombey’s verpleegster Marta die niet kan liegen, omdat ze dan over moet geven. Samen moeten zij zich een weg zien te banen door het web van leugens van de familieleden van Thrombey.

Knives Out

Het begin van de film is erg leuk. Je leert alle vreemde karakters uit de familie kennen, die allemaal hun eigen geheimen hebben en dus ook liegen als ze worden ondervraagd. Dit alles gebeurt in het grote landhuis van Thrombey zelf en voelt daarom extra claustrofobisch aan, omdat iedereen op elkaars lip zit en niemand elkaar vertrouwt. En zodra het landhuis wordt verlaten, dankzij bepaalde gebeurtenissen, zakt de film eigenlijk in. Er is geen spanning meer, niet het claustrofobische gevoel en men vraagt zich af ‘Tja en wat nu nog.’ En je blijft eigenlijk alleen kijken omdat je er nu eenmaal aan bent begonnen.

Conclusie

Knives Out lijkt in het begin een cluedo-achtige film te worden over ‘Wie heeft het gedaan.’ In zekere zin is het dat ook, alleen wordt er toch even een andere draai aan gegeven. Wat op zich goed is en van lef getuigt aan de kant van Johnson, maar de uitwerking ervan is niet zo… Desondanks wordt er goed geacteerd door iedereen en zijn de karakters uit de film erg leuk. Het zal voor vele even wennen zijn om Daniel Craig met een Kentucky accent te horen, maar het went. Waar ik minder aan kon wennen was dat zijn karakter op sommige moment naïeve en klungelig is en andere momenten super scherp, oplettend en zelfverzekerd. Een beetje een rare combo, maar ja.

Al met al is Knives Out goed genoeg om je een avondje mee te vermaken. Het is een leuke sterrencast en het verhaal is net iets anders dan je verwacht.

Film informatie

Titel: Knives Out
Regie: Rian Johnson
Cast: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas
Speelduur
: 131 minuten
Releasejaar
: 2019
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Edy van Hoof

Latest posts by Edy van Hoof (see all)

You May Also Like

Leave a Reply