Recensie: Miles Ahead

Miles Davis is een van de meest invloedrijke personen in de jazzwereld. Hij componeerde jazznummers, maar was daarnaast ook trompettist en multi-instrumentalist. Over een deel zijn bewogen leven is deze film gemaakt. Zelf weet ik niet zoveel van Miles Davis af, dus ik kan niet vergelijken of het in biografische zin klopt. Of het dan alsnog een interessant film is, dat lees je hier verder.

mv5bmjm0mti2odg2ov5bml5banbnxkftztgwotk5mze0ode-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Plot

Eind jaren 70, in het midden van de carrière van Miles Davis, verdwijnt hij uit het zicht vanwege drugs en pijnmedicatie. Een sluwe muziekjournalist, Dave Braden, dringt het leven van Miles Davis binnen en gaan ze op gevaarlijk avontuur om een gesloten bandje van de muzikant, terug te vinden.

Miles Ahead

De film begint met een interview aan Miles Davis. Vervolgens word je meegesleurd in een bizar verhaal; Miles heeft al vijf jaar niks uitgebracht, terwijl de platenmaatschappij hem flink onderdrukt zet om alsnog muziek uit te brengen. De platenmaatschappij weet namelijk van een bandje af met nieuwe muziek van Miles Davis. Dat willen ze maar al te graag uitbrengen, alleen heeft Miles daar geen zin in. Ondertussen zijn er meerdere keren flashbacks van Miles te zien. Dit is niet verwarrend omdat Miles in de flashbacks kort haar heeft, in tegenstelling tot het heden. Je krijgt een kijkje in z’n relatie met Frances Taylor, waar niet alles goed verloopt. Ondertussen gebeuren er allerlei dingen die ik niet kan verklappen. Voor mijn gevoel kijk je echt naar een autobiografisch verhaal en dat maakt de film niet per definitie spannend, maar wel oprecht.

mv5bnje1mtuwmzeym15bml5banbnxkftztgwnjawnde0ode-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Conclusie

Als je biografische verhalen interessant vindt en je geïnteresseerd bent in muziek, dan kan ik je deze film zeker aanbevelen.mv5bmzyxodexnju4n15bml5banbnxkftztgwmdawnde0ode-_v1_sx1500_cr001500999_al_

Film informatie

Titel: Miles Ahead
Regie: Don Cheadle
Cast: Don Cheadle, Ewan McGregor, Emayatzy Corinealdi, LaKeith Lee Standfield, Michael Stuhlbarg. 
Speelduur
: 96 minuten
Releasejaar
: 2015
Oordeel: ★★★

De dvd Miles Ahead is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

1 thought on “Recensie: Miles Ahead

Leave a Reply