Recensie: Sing Street

Het plot van deze film maakte me meteen nieuwsgierig. Muziek uit de jaren ’80 is altijd goed. Ik was benieuwd wat voor een bandje de jongens op zouden richten en of het leuk zou zijn om naar te kijken.

SING STREET

Plot

In het Dublin van de jaren ’80 probeert Colin te ontsnappen aan zijn geforceerde familie door een band te beginnen waarmee hij indruk wil maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen.

Sing Street

Colin wordt vanwege geldproblemen naar een andere school gestuurd door zijn ouders. Hij heeft een moeilijke start, maar maakt al snel één vriend: Eamon. Samen kijken ze elke dag naar een meisje wat aan de overkant van de straat staat. Colin wil haar aanspreken, maar Eamon vertelt hem dat ze geen interesse heeft in de jongens van hun school. Colin vraagt haar nummer en vertelt als smoes dat ze een video clip gaan opnemen met zijn band en dat ze een model zoeken. Als ze ‘ja’ zegt, moet hij natuurlijk een band bij elkaar zien te krijgen.

Gelukkig lukt het de jongens om een band te vormen en zo gaan ze aan de slag. Ze proberen eerst muziek te coveren, maar de broer van Colin geeft aan dat ze de muziek beter zelf kunnen schrijven. De band omschrijft zich zelf als ‘futuristisch’ en ze gaan aan de slag. Ze stoppen cassettes met hun muziek bij Raphina in de brievenbus zodat zij zich kan voorbereiden op het opnemen van de videoclip.

De muziek die de jongens maken blijkt goed te zijn en ze nemen snel meer nummers op. Ze mogen zelfs op school optreden. Colin krijgt de nickname Cosmo en begint zich net zo te kleden als de artiesten die hij op televisie ziet, inclusief de make-up. Zijn strenge docenten zijn het hier niet mee eens en hij krijgt overal commentaar op, maar omdat Colin zich zelfverzekerder voelt, raakt het hem na verloop van tijd steeds minder. Hij wordt stoerder en groeit enorm. Helaas is er nog één ding wat niet lijkt te lukken. Kan Cosmo het hart van Raphina stelen?

sing_street_60082430_st_2_s-low

Conclusie

Deze film moet het niet hebben van het spannende plot, want eerlijk is eerlijk: Dat is er niet. Een jongen die een bandje start om het hart van zijn droomvrouw te veroveren, dat verhaal is natuurlijk weinig vernieuwend. De uitvoering is echter wel goed. Sing Street is een film vol met humor en grappige momenten, met daar bovenop ook nog fijne muziek. Als je ervan houdt, is het zeker een vermakelijke film.

sing_street_60082430_st_4_s-low

Film informatie

Titel: Sing Street
Regie: John Carney
Cast: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy
Speelduur
: 106 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply