Theater: Nieuw – Paul de Munnik

Op woensdag 25 januari stond Paul de Munnik op het podium van Stadschouwburg Utrecht met zijn theatershow ‘Nieuw’. In deze voorstelling zingt hij de nummers van zijn solo album. Ik was best benieuwd hoe hij het zou doen zonder Thomas Acda en ging er heen met mijn moeder.

Credits: Bob Bronshoff

De voorstelling

Paul de Munnik staat dit seizoen voor het eerst solo in de theaters. Na een indrukwekkende carrière met Thomas Acda, was het tijd om op eigen benen een nieuwe weg in te slaan.
In Nieuw neemt Paul het publiek mee naar waar het ooit begon. Naar de polder waar hij geboren is, en waar hij zijn eerste indrukken en inspiratie op deed. Een avond vol persoonlijke verhalen, vrolijke anekdotes en uiteraard songs, voornamelijk afkomstig van zijn bejubelde album ‘Nieuw’ dat in maart 2016 uit kwam.

Nieuw

Ik heb een leuke avond gehad. Paul de Munnik heeft een prachtige stem en hij kan prachtig muziek maken. Zijn nieuwe nummers hebben ook mooie teksten. Deze verwachting kwam dus uit.Daarnaast was ik natuurlijk benieuwd hoe de rest van de voorstelling in elkaar zou zitten. Ik denk dat er op dat vlak nog wel iets te verbeteren is voor Paul. Hij vertelde mooie, persoonlijke verhalen en die werden bijgestaan door foto’s en videobeelden. Ik had wel iets meer behoefte aan een soort van rode draad, een eenheid tussen al deze verhalen. Het voelde nu alsof het allemaal een beetje los stond van elkaar. Dat neemt verder niet weg dat ik een leuke avond heb gehad en dat het zeker de moeite waard is om naar hem te gaan luisteren.

Nieuw is nog tot 3 mei 2017 te zien in verschillende theaters door het hele land. De laatste voorstellingen vinden plaats in de Kleine Komedie in Amsterdam. Op de speellijst kun je zien of Paul de Munnik ook bij jou in de buurt komt.

Informatie

Regie: Koos Terpstra
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Video-ontwerp: Coen Bouman
Geluid: Compaenen

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply