Recensie: Doctor Strange

Vorige week was ik door Disney uitgenodigd voor de vroege voorstelling van Doctor Strange in Vue Hilversum. De film zelf kwam met een  NDA dus de recensie liet even op zich wachten. Maar hieronder lees je dan onze recensie! En zoals de titel al zegt, hebben we ook een mooie winactie helemaal onderaan het artikel. Wat je kan winnen? Vrijkaartjes voor de film, en filmposters!

Doctor Strange
Marvel’s DOCTOR STRANGE..Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Jay Maidment..©2016 Marvel. All Rights Reserved.

Beschrijving Doctor Strange

In Marvel’s Doctor Strange volgen we het verhaal van de wereldberoemde en arrogante neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert compleet na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Zijn handen raken hierbij dermate gewond, waardoor zijn carrière als chirurg voorbij is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar hoop en genezing in de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Hij komt erachter dat dit niet alleen een plek voor genezing is, maar ook het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn om onze realiteit op de Aarde te vernietigen. Strange leert nieuwe magische krachten te gebruiken om de Aarde te beschermen tegen dit kwaad uit andere dimensies. Hij staat voor de keuze om terug te keren naar zijn gelukkige bestaan vol aanzien, of om alles achter zich te laten en de wereld te verdedigen als machtigste magiër die er bestaat. Ga mee met Strange op een gevaarlijke, mystieke en visueel fenomenale reis.

Marvel's DOCTOR STRANGE..L to R: Doctor Christine Palmer (Rachel McAdams) and Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Jay Maidment..©2016 Marvel. All Rights Reserved.
Marvel’s DOCTOR STRANGE..L to R: Doctor Christine Palmer (Rachel McAdams) and Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Jay Maidment..©2016 Marvel. All Rights Reserved.

Doctor Strange

Doctor Strange is het nieuwste personage die word losgelaten in het Marvel Cinematic Universe, en hiermee veranderen alle odds. Want wat Doctor Strange kan bereiken is niet te vergelijken met de superhelden zoals Iron Man en Captain America of zoals onze God Thor. Nee, Doctor Strange kan van dimensies wisselen, de tijd terugdraaien en de tijd vooruit draaien. Een geheel nieuw kaliber superheld dus. Het enige waar je hem mee kan vergelijken is het Ego van Tony Stark, het is namelijk maar de vraag welke van de twee een groter ego heeft.

De film is eigenlijk in twee stukken te delen. Het gedeelte voordat hij over zijn nieuwe krachten beschikt, en het gedeelte na zijn nieuwe krachten. En hoewel het mooi in elkaar overloopt, had de verhouding van mij iets anders gemogen. Het gedeelte waarbij Doctor Strange word uitgelegd duurt voor mij net iets te lang, en het actiehelden gedeelte net iets te kort, maar dan ook weer niet storend.

Marvel's DOCTOR STRANGE..L to R: The Ancient One (Tilda Swinton) and Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Film Frame ..©2016 Marvel. All Rights Reserved.
Marvel’s DOCTOR STRANGE..L to R: The Ancient One (Tilda Swinton) and Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Film Frame ..©2016 Marvel. All Rights Reserved.

Conclusie

De film zit mooi in elkaar, het nieuwe personage word goed uitgelegd, maar ik mis een beetje de flashbacks naar andere helden zoals bijvoorbeeld Thor, Captain America en De Hulk wel hadden. Maar als je dit vergeet heb je een hele goede film, die lekker te kijken is. En ook zeer goed te kijken is als je de andere Marvel films niet gezien hebt.

Marvel's DOCTOR STRANGE..New York City..Photo Credit: Film Frame ..©2016 Marvel. All Rights Reserved.
Marvel’s DOCTOR STRANGE..New York City..Photo Credit: Film Frame ..©2016 Marvel. All Rights Reserved.

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.

a Rafflecopter giveaway

Film informatie

Titel: Doctor Strange
Regie: Scott Derrickson
CastBenedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams
Speelduur
: 115 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

8 thoughts on “Recensie: Doctor Strange

  1. Wat een toffe actie! Deze film lijkt mij erg leuk om te zien dus ik doe graag mee!
    Als het goed is heb ik via rafflecopter alle mogelijkheden gedaan. 😉
    Groetjes Lian Lieke

  2. Leuk! Heel erg benieuwd naar de film. Ik ben dol op Marvel-films:) en in Doctor Strange speelt ook nog eens Benedict Cumberbatch!

  3. Ben echt enorm benieuwd naar deze film! Enorm gave visuals en effects in deze film, die ik MOET zien op het grote scherm. ???? En wat een geweldige cast.

  4. Het is Marvel, MCU… EN BENEDICT CUMBERBATCH!! Een van mijn favoriete acteurs is een superheld! Ik was al fan vanaf de eerste trailer! ????

  5. De trailer is veelbelovend! Action, Magic en een smarte Benedict Cumberbatch. Doctor Strange, hier we come! ????

Leave a Reply