Recensie: Nobody Speak: Trials of the Free Press

Fake news is een term die niet weg te denken is in 2017. Maar is alles fake news en wordt het nieuws soms onterecht weggezet als fake news, terwijl dat niet zo is?

Plot

De rechtszaak van Hulk Hogan tegen Gawker Media werpt een licht op rijke, machtige figuren die de persvrijheid willen ondermijnen om critici het zwijgen op te leggen.

Nobody Speaks: Trials of the Free Press

De documentaire begint met de sekstape van Hulk Hogan. Gawker (een roddelwebsite) publiceerde deze sekstape. Hulk Hogan was hier niet van gediend en hij spande een rechtszaak aan. Maar hoe kan dat? Hogan had niet veel geld meer, maar kon wel een top advocaat betalen en de rechtszaak…nou, dat is dus verrassend! Ik ga niet teveel spoilen, maar het komt erop neer dat iemand met heel veel geld Gawker een hak wilde zetten en Hogan hielp met de financiering. Wie dat is, moet je zelf zien, maar waar het in deze documentaire om draait, is dat er mensen met veel geld, invloed kunnen uitoefenen en dat is iets waar ik mij zorgen om maak. Want hoe weet je nu of alles eerlijk is en is het wel goed om alles zomaar als fake news te bestempelen?

Conclusie

Deze actuele documentaire is zeker een aanrader om op Netflix te bekijken. Het zet je aan het denken.

Film informatie

Titel: Nobody Speaks: Trials of the Free Press
Regie: Brian Knappenberger
Speelduur
: 95 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply