Recensie: The Neon Demon

Horror is niet een genre wat ik vaak kijk. Maar toen zag ik de trailer van The Neon Demon, m’n nieuwsgierigheid was gewekt. De Amerikaans-Deense-Franse film ging op het filmfestival van Cannes in première. Maar waar gaat de film over?

Plot

Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft.

the_neon_demon_20000330_st_5_s-low

The Neon Demon

Vanaf het begin moest ik qua sfeer meteen aan de film Blue Velvet denken: het is mysterieus, anders dan anders. Deze sfeer wordt mede gecreëerd, doordat de personages zich op aparte locaties bevinden en het niet hysterisch is gefilmd. Alles is vrij traag, daar moet je van houden. De muziek van Cliff Martinez draagt hier ook aan bij. Het is totaal geen muziek wat je bij een horrorfilm zou verwachten. Dat vind ik extra leuk. Ondanks dat ik de traagheid leuk vind, had de film van mij wel 20 minuten korter gemogen. Het duurt allemaal net iets te lang. Verder is het niet perse alleen een film voor vrouwen vanwege het mode thema. Maar ik denk dat mannen over het algemeen deze film niet snel zullen gaan kijken.

Het verhaal is in eerste instantie niet erg spannend en de horror is ver te zoeken. Er zit wel een soort spanning in die ik tijdens de film voel. Dat maakt het interessant. Uiteindelijk heb ik toch wat horror gezien en wordt het zelfs onsmakelijk.

Conclusie

Deze film is een aanrader als je van trage films houdt, het thema mode kan waarderen en het leuk vindt om juist geen typische horrorfilm te zien.

Film informatie

Titel: The Neon Demon
Regie: Nicolas Winding Refn
Cast: Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote, Abbey Lee, Desmond Harrington, Christina Hendricks en Keanu Reeves
Speelduur: 110 minuten
Nederlandse première: 14 juli 2016
Oordeel: ★★★✫✫

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

1 thought on “Recensie: The Neon Demon

Leave a Reply