Recensie: The Legend Of Tarzan

The Legend of Tarzan is een film waar ik eerlijk gezegd heel erg naar uit gekeken heb. Deze film ging tegen al mijn verwachtingen in. In mijn review kun je lezen of dit positief was. Lees ook de Recensie van Pel over The Legend of Tarzan.

_B4B0395.dng

 

Plot

In het nieuwe actie-avontuur The Legend of Tarzan, speelt Alexander Skarsgård (Diary of a Teenage Girl, HBO’s True Blood) het legendarische personage van bedenker Edgar Rice Burroughs. Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Waltz). Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat. Ook in de hoofdrollen, Oscar®genomineerde Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, de Captain America- films), Margot Robbie (The Wolf of Wall Street), Oscar®genomineerde Djimon Hounsou (Blood Diamond, Gladiator), Oscar®winnaar Jim Broadbent (Iris), Christoph Waltz (Inglourious Basterds, Django Unchained). The Legend of Tarzan is een productie van Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures in samenwerking met RatPac-Dune Entertainment. De film is geregisseerd door David Yates.

Plot Holes en CGI

De film begon in een mooie setting met Afrikaanse muziek. Na een paar minuten vond er een gevecht plaats dat op alle mogelijke manieren de mist inging. De grafische animaties waren ronduit slecht uitgevoerd: Er was gigantisch geknipt, dingen klopten helemaal niet en het was helemaal niet boeiend om naar te kijken. Al deze dingen werden continu herhaald in deze bijna 2-uur durende film. Ook bevatte de film gigantische plot holes die heel erg irriteerden. Het was gewoon een marteling om naar te kijken.

TARZAN

Kolonialisme

Ik was verrast door het verhaal van The Legend of Tarzan. De film blijkt amper over het verhaal dat wij kennen van Tarzan te gaan. Het eerste halfuur word je volgepropt met geschiedenis over kolonialisme. En heel eerlijk, ik kwam voor een Tarzan film. En deze film gaat oprecht veel meer over kolonialisme dan over Tarzan. Op een gegeven moment lijkt het alsof je halverwege in een aflevering van de Reünie bent gezapt. Iedereen lijkt elkaar te kennen van vroeger, omhelzen elkaar, en als publiek voel je daar natuurlijk helemaal niks voor, omdat je nog nooit van deze personages hebt gehoord.

TARZAN

Wii-game

Het allerergste moet nog komen. Er gaat veel geld om in de film industrie, en hoewel deze film wellicht niet de duurste is die dit jaar is uitgekomen, gaat het wel om flinke bedragen. Een groot deel van het budget wordt uitgegeven aan de special effects. Een film zoals The Legend of Tarzan moet het hier ook echt van hebben, maar qua special effects slaat deze film de plank behoorlijk mis. De CGI lijkt op dat van een trailer van een nieuwe Wii-Game. Lianen blijken kilometers lang te zijn, de gorilla’s lijken wel uit een animatiefilm te komen. Het is gewoon simpelweg vreselijk!

Pluspunten

Zijn er dan nog wel pluspunten? Misschien een heel klein pluspunt is dat de beelden, die meestal zo uit een studio komen, wel mooi zijn om naar te kijken. En verder kan ik qua pluspunten ook niet echt komen.legend of tarzan

 

Conclusie

Als je je heel erg had verheugd op een Tarzan film die zich afspeelt in de jungle, zoals je dat kent van vroeger, dan kun je beter thuis blijven. De bombastische trailer en de filmposters geven je in dat geval niet de juiste indruk. Als je wel de juiste verwachtingen hebt van de film, heb je nog steeds te maken met de matige animaties en een film waarvan de uitvoering niet is wat je ervan verwacht.

Film informatie

Titel: The Legend Of Tarzan
Regie: David Yates
Cast: Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz,
Speelduur: 109 minuten
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★✫✫✫✫

The following two tabs change content below.

Latest posts by Noah (see all)

You May Also Like

14 comments

Vraag me af of hier een groot genoeg publiek voor is. En gezien de negatieve recensies denk ik niet dat hij heel lang zal draaien…

Nostra, ik denk dat de film wel had gekunt als film zonder Tarzan, maar hij is zo gepromoot als Tarzan film dat mensen heel iets anders verwachten?

Zo zeg, dat klinkt wel heel erg beroerd. Had al niet de beste verhalen erover gelezen maar toch teleurstellend dat dit geen echt Tarzan avontuur is.

Oei, de eerste zware ontgoocheling van het jaar?

De tweede eigenlijk? Er was ook nog een superman film die we verder maar niet zullen noemen? 😉

Henri Bertens says:

Vond het een waanzinnig mooie film, zal beslist geen blijvertje worden! Maar voor begrip mooie natuurmonumenten erin , met nagebootste stunt.. al met al een dikke 7

Henk says:

Als je de originele verhalen van ERB kent,komt deze film beter in de buurt van Tarzan dan die oude films met Weismuller.
Die konden niet echt de goedkeuring krijgen van ERB.
Heb de film gezien en vond hem geweldig.
Als mensen wegblijven bij een goede film,omdat een stelletje azijnzeikers er negatief over schrijven is dat hun verlies.
Er zijn gelukkig critici die al terugkomen van hun negatieve visie over deze film.

Kijk. Superfijn dat je het een leuke film vond. Ik weet niet of je vaak films kijkt, weet niet wat jij gewend bent. Maar ik vond deze film echt troep. En dat zeg ik niet zovaak over een film.

En aangezien ik meer dan 550 films heb gezien, waarvan er maar een handjevol zijn, waaronder Tarzan, die ik troep vind, vind ik dat jij niet het recht hebt mij een azijnzeiker te noemen.

Iedereen heeft zijn eigen mening. En ik respecteer mezelf als recensent en blijf bij mijn mening en mijn oordeel.

Als een critici terugkomt op zijn mening omdat anderen het er niet mee eens zijn is dat heel erg zwak!! Ik kan geen respect voor zo iemand hebben..

Ik schrijf wat ik vind en je mag het er totaal niet mee eens zijn! Alleen probeer elkaar dan wel in zijn waarde te laten. 🙂

Claudia says:

Past Noah’s ego wel door de deur? Respect als rececent moet je verdienen en niet aan jezelf geven.

Het lijkt bij deze film of je er met de verkeerde verwachtingen heen bent gegaan. Het was vanaf de eerste publicatie al bekend dat het een ander soort film zou worden. Maar toch verwachte jij een Tarzan actie film, terwijl dit nooit de bedoeling was… #azijnpissers

Loek says:

Ik ben zo “oud” dat ik alle versies van Tarzan wel gezien heb : deze film is met stip een van de slechtste !! Zeer slechte animaties en voor wie het verhaal niet kent – erger nog : voor wie het verhaal wél kent is deze versie volkomen onbegrijpelijk.

Pim says:

Dit kan nooit zijn dat dit een slechte film is, tuurlijk mening mag. Maar dit is geen 1 ster film. Zeker wel drie sterren, en voor haters mischien twee sterren. Ik vraag me af heb je de film wel gezien?

Henk says:

Schijnbaar ken je het bronmateriaal niet goed of helemaal niet ,als je de terugkeer van Tarzan kent weet je dat dit boek een hele tijd afspeelt buiten de jungle.
Laat de bioscoopgangers maar beslissen wat een goede film is of niet.
Critici begrijp ik al helemaal niet,kijk naar Avatar,bij de oscars bijna niks gedaan.
Wint een film als the Hurtlocker,en daar hoor je niks meer van,terwijl Avatar de best verdienende film is allertijde.
En omdat ik azijnzeikers met een S schreef, hoef jij je niet persoonlijk aangevallen te voelen.

daan says:

Gisteren geweest en inderdaad zeer tegenvallend. De hele film gaat plots aan je voorbij. Cliffhangers zijn voorbij voor ze geweest zijn. De draad van het verhaal is totaal niet aanwezig. Hangende mensen die met 300KM per uur aan lianen hangen, het kan echt niet. Een hele slechte film, die hopelijk snel uit de bios verdwijnt en plaats maakt voor een goede film.

Admittedly, this is no way to watch a film, but image-making is what it is, and The Legend of Tarzan is going to make a lot of people feel uncomfortable.

Leave a Reply