Recensie: Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (film)

Sinds januari staat de serie Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events op Netflix. Na de eerste aflevering werd ik al erg enthousiast. Maar er is ook film van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events uit 2004. Ik bedacht mij dat ik beter de serie kan laten wachten, om eerst eens de film te gaan kijken. De film (en eveneens de serie) zijn gebaseerd op de eerste drie boeken uit de boekenreeks A Series of Unfortunate Events, geschreven door Lemony Snicket (pseudoniem van Daniel Handler). Benieuwd wat ik van de film vind? Lees dan vooral verder.


Plot

Violet (Emily Browning), Klaus (Liam Aiken) en Sunny Baudelaire (Kara Hoffman, Shelby Hoffman) zijn drie bijzondere kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten die ze pas mogen hebben als het eerste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Graaf Olaf (Jim Carrey), een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden. Maar als ze naar een ander huishouden gaan, probeert de Graaf de kinderen terug te krijgen, wat makkelijker gezegd is dan gedaan.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (film)

Het eerste wat mij meteen opviel is de sfeer van de film. Personages met niet alledaagse haar en kleding, de bijzondere huizen. Op de een of andere manier moest ik aan de film Matilda denken, terwijl daar de omgeving normaal is, alleen Matilda is bijzonder. De kinderen zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen; Violet is een slimme uitvindster die van alledaagse dingen iets bijzonder kan maken. Klaus is een slimme boekenwurm die zijn kennis uit boeken gebruikt om zijn zussen en zichzelf uit de problemen te houden. Tot slot hebben we de kleine Sunny, een meisje met scherpe tandjes die ze graag gebruikt om in te bijten. Een houten tafel in stukjes bijten is voor Sunny geen probleem.

Tijdens de film komen ze in de nodige penarie omdat Graaf Olaf het fortuin van de kinderen probeert te stelen. Jim Carrey vertolkt deze rol zoals je van hem kan verwachten; met veel humor. Naar mate de film vordert, kom je erachter dat het niet alleen maar lang leve de lol is, maar dat er ook een serieuze boodschap in deze film zit. Verder vind ik deze film niet alleen geschikt voor kinderen, doordat er meerdere lagen in de film zitten.

Conclusie

Ben je opzoek naar een niet alledaagse (kinder)film met een mooie boodschap? Dan kan ik deze film van harte aanbevelen.

Film informatie

Titel: Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (film)
Regie: Brad Silbering
Cast: Jim Carrey, Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman, Shelby Hoffman, Jude Law, Timothy Spall, Catherine O’Hara, Billy Connolly, Meryl Streep e.v.a.
Speelduur
: 107 minuten
Releasejaar
: 2004
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply