Recensie: ‘Trots en Verlangen’

Vanaf 26 juli 2016 is ‘Trots & Verlangen’ verkrijgbaar op dvd.(koop bij bol.com) Deze korte speelfilm is door RTL4 uitgezonden als aflevering 1 van de Bouquetreeks. Er wordt een verband gelegd met de romantische bouquetreeks boeken van Harlequin die menige vrouw heeft verslonden. Enigszins sceptisch bekijk ik de film, tot mijn verrassing blijkt er niets oubolligs aan.

trots & verlangen

Plot

Dominique Curvers ( Noortje Herlaar ) is een moderne, zelfstandige en hoogopgeleide vrouw. Ze krijgt van haar werkgever de opdracht om de rijke Spaanse vastgoedmagnaat Alex Wissing (Jeroen Spitzenberger) dag en nacht bij te staan als vastgoed-advocate. Vanaf het moment dat deze twee elkaar ontmoeten is er sprake van een zinderende spanning. Alex windt daar geen doekjes om en laat dit uitdrukkelijk blijken. Na samen die eerste nacht in zijn hotel te hebben doorgebracht, negeert hij haar echter volkomen de volgende dag. Na wat woorden met haar werkgever, in bijzijn van Alex, neemt de gekrenkte Dominique op staande voet ontslag. Ze komt nergens anders aan het werk, daar heeft Alex een stokje voor gestoken. Hij wil dat ze voor hem in Spanje komt werken. Ze zijn aan elkaar gewaagd, maar nu voelt Dominique zich onder druk gezet en vertrekt onder hevig protest naar Spanje, waar ze komt te werken in zijn kantoor aan huis. Ze maakt kennis met zijn opgroeiende dochter Mia en zijn ‘belangrijkste vrouw van de wereld’. Dominique komt achter de ware aard van deze vrouw tijdens de poolparty van Alex z’n dochter en neemt afstand van Alex, maar voor hoe lang?

trots en verlangen

Trots & Verlangen

Ondanks de Nederlandse afkomst blijven de seksscènes overtuigend romantisch en niet noemenswaardig uitgelicht. Zo blijft er meer ruimte over voor de voelbare spanning in deze korte, vlotte film. De nadruk ligt op macht binnen de arbeidsverhouding en hoe een sterke zelfbewuste vrouw hiermee omgaat. Het einde is mierzoet, maar dat maakt de film uiterst geschikt voor zomerse avonden.

Film Informatie

“Trots & Verlangen’ heeft als kijkwijzer 12+. Genre: drama/ romantiek. De speelfilm heeft als optie ondertiteling voor doven & slechthorenden. Speeltijd 68 minuten. De cast: Jeroen Spitzenberger (Alex) en Noortje Herlaar (Dominique). De producent is John de Mol, regie van Will Koopman (Gooische Vrouwen) en scenario van Roos Ouwehand. De dvd is uitgebracht door Just Entertainment B.V. i.o.v. RTL Nederland B.V. en Talpa Fictie B.V.

The following two tabs change content below.

Linda

Recensent
Ik ben thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes. Eigenaar en blogger Lmcmr bij Thuisleven.com. Ik recenseer kinder- en jeugdboeken voor KiDDoWz en films voor FilmGeek. Ik ben klassenouder en actief op de lokale weggeefhoek.

Latest posts by Linda (see all)

Leave a Reply